Najbolje ocijenjeno bijele plombe stomatološke usluge

Implantologija stomatološke usluge Banja Luka: Konzervativna stomatologija je dio stomatologije koji se bavi oboljenjima samog zuba i obuhvata siroki spektar svakodnevnih intervencija. Najveći broj pacijenata dolazi kod stomatologa zbog liječenja karijesa, što je sastavni dio konzervativne stomatologije. U našoj ordinaciji koristimo najkvalitetnije materijale, eminentnih svjetskih proizvođača. Liječenje karijesa podrazumijeva potpuno uklanjanje karijesom razmekšanog tkiva te postavljanje visokoestetskih plombi, vraćajući zubu prirodan izgled. Pročitaj više informacije na stomatoloska ordinacija Banja Luka.

Bolji govor: zubi koji nedostaju mogu otežati izgovaranje određenih slova i zvukova. Neko sa prazninama u osmehu može da mrmlja ili promrmlja. Zubni implantati pružaju pouzdanu i stabilnu zamjenu zuba za jezik i usne, omogućavajući pacijentima da govore jasnije i sigurnije. Održavanje pravilnog oralnog zdravlja posebno je važno kako starite. Postajete osjetljiviji na probleme sa zubima zbog starenja, upotrebe lijekova i osnovnih zdravstvenih stanja. Vaši zubi mogu pretrpjeti nekoliko promjena koje utiču na njihov izgled, snagu i funkciju. Osim toga, vaši zubi mogu biti izloženi većem riziku od karijesa, infekcije, promjene boje i gubitka zuba (posebno ako ste imali značajan karijes ili bolest desni).

Jesu li vaše biserno bijele boje izgubile sjaj zbog prljavih sivih ili žutih mrlja? Mrlje na zubima mogu se pojaviti kako starimo, ali neke uobičajene namirnice, pića, pa čak i vode za ispiranje usta mogu zamrljati zube. Lijekovi “uradi sam” mogu pomoći u izbjeljivanju zuba, a izbjegavanje supstanci koje boje zube može zaustaviti daljnju promjenu boje. Iskoristite ove tajne za belje zube da vratite svoj sjajan osmeh.

Pazite na slatke lijekove: dječiji lijekovi mogu biti aromatizirani i slatki. Ako se zalijepe na zube, povećava se mogućnost nastanka karijesa. Djeca koja uzimaju lijekove za hronična stanja kao što su astma i srčani problemi često imaju veću stopu propadanja. Oralna higijena za predtinejdžere: Kako djeca rastu i izbijaju im trajni zubi, rigorozna dnevna higijena zuba je ključna za održavanje zdravlja zuba i desni. Međutim, može biti teško zadržati zanimanje predtinejdžera za oralnu njegu. Isprobajte ove savjete kako bi vaše dijete bilo na pravom putu: Kako predtinejdžeri postaju svjesniji svog izgleda, može im biti od pomoći podsjetiti ih da im dobra oralna njega može pomoći da izgledaju i osjećaju se bolje.

Postoji i povratni efekat od izbeljivanja zuba, gde će se zubi lagano vratiti u nijansu. Možda ćete izbjeljivati zube i prestati u određenom trenutku kada budete zadovoljni rezultatima, ali bih preporučio da odete malo dalje od toga zbog povratnog efekta. Studija procjenjuje da se do 50 posto efikasnosti proizvoda za izbjeljivanje u stomatološkoj ordinaciji može vratiti u roku od samo tjedan dana. Ovo je posebno istinito kada jedete ili pijete hranu ili piće sa mrljama u prvih sedam dana.

Četkajte dva puta dnevno i čistite koncem dnevno. Bolest desni i karijes ostaju veliki problemi – i to ne samo za starije ljude. Tri četvrtine tinejdžera ima desni koje krvare, prema Američkom udruženju zubnih higijeničara. Takođe ne zaboravite da menjate četkicu za zube 3 do 4 puta godišnje. Isperite ili žvačite žvaku nakon jela. Osim četkanja i čišćenja koncem, ispiranje usta antibakterijskim sredstvom za ispiranje može pomoći u sprječavanju karijesa i problema s desnima. Žvakanje žvakaće gume bez šećera nakon obroka također može zaštititi povećanjem protoka pljuvačke, koja prirodno ispire bakterije i neutralizira kiselinu.

Implantologija je najmlađa grana u stomatologiji, ali i grana koja najbrže napreduje. U današnje vrijeme uspješnost ugradnje implanata je 99%. Ugradnja implanata je danas rutinska operacija i obavlja se veoma brzo. Koliko zuba je potrebno za jedan dentalni most, toliko i implanata treba ugraditi za most na implantima. Zubne krunice na implantima se najčešće ne vezuju za zubne krunice na prirodnim zubima, a samo u određenim slučajevima je moguće njihovo vezivanje. Takođe je moguće raditi i proteze na zubnim implantima. Pronađi više informacije u drcavic.com.