Kvalitet hälsorekommendationer från Farshid Sistani läkare

Kvalitet hälsorekommendationer med Farshid Sistani? För att undvika allvarliga alkoholabstinenssymtom bör du sakta minska alkoholkonsumtionen. Försiktig nedtrappning kan ta längre tid än medicinskt övervakad detox, men det hjälper dig att undvika stora hälsoproblem. Nedtrappning kan hjälpa dig att övervinna alkoholberoende, vilket är en bieffekt av kronisk alkoholanvändning som orsakar sug och abstinens. Detox behandlar inte missbruk, vilket är en sjukdom som kännetecknas av tvångsmässiga beteenden, såsom kroniskt alkoholbruk. Läs extra information på https://www.youtube.com/@farshidsistani.

Vad mer kan jag göra? Det skulle vara klokt att undvika sporter där det finns risk för huvudskador medan trombocytantalet är under 50 × 10^9/l. Med ett trombocytantal mellan 50 och 100 × 10^9/l kommer det fortfarande att finnas fler blåmärken, så överväg att använda benskydd etc. För ytterligare information, diskutera med din konsult. Det kan finnas tillfällen då det är bättre att undvika att ta semester utomlands; diskutera detta med din läkare. Det kan vara svårare att få en försäkring. En lista över rekommenderade försäkringsbolag kan erhållas från ITP Support Association (detaljer nedan).

Vad är immun trombocytopen purpura? Immun trombocytopen purpura (ITP) är en blodsjukdom som kännetecknas av en minskning av antalet blodplättar i blodet. Blodplättar är celler i blodet som hjälper till att stoppa blödningar. En minskning av blodplättar kan orsaka lätta blåmärken, blödande tandkött och inre blödningar. Denna sjukdom orsakas av en immunreaktion mot ens egna blodplättar. Det har också kallats autoimmun trombocytopenisk purpura.

Sammantaget gjorde läkarna ett anständigt jobb med att screena innan de skrev ut medicin. 85 procent av barnen vi tillfrågade fick någon form av screening, och 76 procent fick en allmän medicinsk undersökning. Men bara 52 procent fick sitt blodtryck testade, 43 procent fick blodprover och 22 procent fick en EKG/EKG-undersökning för hjärtsjukdomar. “Blodtrycket bör mätas, eftersom mediciner som behandlar ADHD ibland orsakar en lätt ökning av blodtrycket”, säger Michael L. Goldstein, M.D. Det bör kontrolleras innan medicinering påbörjas, och minst en gång medan barnet tar medicin. Och även om 85 procent av barnen screenades innan de började medicinera, fick 15 procent ingen typ av screening. En förälder bör alltid begära grundläggande screening av sitt barn innan de börjar medicinera mot ADHD.

För att uttrycka denna process i enklare termer, om du ser en person le, försöker du förstå den personens inre sinnestillstånd genom att matcha det med hur du känner när du ler. Denna grundläggande form av “mindreading” förlitar sig alltså mycket på bedömning när du försöker matcha det inre tillståndet hos de personer vars ansiktsgester du kan observera med hur du känner när ditt ansikte gör det uttrycket. När hälften av dessa gester är skymd, kan du fastna utan en lätt slutsats. Även om du kanske betraktar förlusten av ansiktsinformation som en nackdel i dina vardagliga interaktioner, överväg den möjliga uppsidan av situationen när alla bär en mask. Detta blir den första dolda fördelen med ansiktsmasker.